Sada je: 2018-11-18, 23:36.

Poštovanje, da bi se mogao/la registrirati, moraš se slagati s uvjetima pod kojima radi/funkcionira ovaj forum, a koji su navedeni u tekstu ispod.

Svi postovi [poruke] na ovom forumu izražavaju mišljenja/stavove/poglede autora/ica tih postova; sukladno čemu administratori/ce, moderatori/ce i ostale osobe koje sudjeluju u održavanju ovog foruma [u daljnjem tekstu: Admini/ce] ne mogu i neće odgovarati za sadržaj tih postova [naravno, osim vlastitih].

Admini/ce će u najkraćem mogućem roku izbrisati postove uvredljivog/nepoćudnog/nedopuštenog sadržaja, no, treba imati na umu da je gotovo nemoguće pogledati svaki post što će reći da postoji mogućnost da neki od postova takvog sadržaja ne bude izbrisan [stoga se ne ustručavaj obavijestiti Admine/ice o postojanju istog/ih].

Postanje uvredljivih, bestidnih, vulgarnih, klevetničkih, punih mržnje, prijetećih, seksualno orijentiranih sadržaja kao i bilo kojih drugih sadržaja koji krše zakon(e) nije dozvoljeno. Činjenje nedozvoljenog uzrokuje trenutno i trajno isključivanje osobe [činitelja/ice] s ovog foruma kao i obavijest provideru osobe [činitelja/ice] o učinjenom. Admini/ce imaju pravo, u bilo koje doba, izbrisati/urediti/premjestiti/zatvoriti teme/postove s nedozvoljenim sadržajem.

Svi podatci, upisani prilikom Registracije, upisuju se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid ikojoj osobi [osim tebi, Admina/ica i onih-ako/što/kako podliježe zakonu]. Admini/ce ne mogu i neće biti odgovorni/e ukoliko uslijed hakerskog napada dođe do uvida u/otkrivanja podataka.

Forum koristi tzv. cookies [kolačiće] za spremanje podataka na računalo kojim pregledavaš sadržaj foruma. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke i služe samo i isključivo za bolji rad foruma. Tvoja e-mail adresa služi samo za Registraciju, te obavijesti vezane uz tvoj korisnički račun.

Klikom na "Slažem se..." potvrđuješ da se slažeš sa svim gore navedenim kao i da ćeš se istog pridržavati.Forum je Internet aplikacija koja omogućava korisnicima sudjelovanje u diskusijama (raspravama) vezanima uz određenu temu i putem koje imaju priliku saznati mnoge korisne informacije čitajući postojeće poruke, poslati svoju poruku i započeti diskusiju o temi koja ih zanima. Radi lakšeg snalaženja, teme o kojima se diskutira na forumu su podijeljene u podforume.

Tehno - Savijet Forum ističe duh tolerancije, kulturnog dijaloga i poduzima efikasne mjere unapređenja uzajamnog poštovanja, razumijevanja i suradnje među svim korisnicima Interneta. Od korisnika Tehno - Savijet Foruma očekuje se da pored uobičajenih normi korektnog i civiliziranog ponašanja, pridržavaju i dolje navedenih pravila Tehno – Savijet Forum.

Što je zabranjeno na Tehno - Savijet Forumu?

• Poruke ne smiju sadržati psovke, pogrdni jezik, provokacije na bilo kojoj osnovi, uvrede ostalim korisnicima niti lične podatke ostalih korisnika Tehno - Savijet Foruma kao ni privatnih osoba (objavljivanje povjerljivih, ličnih ili financijskih podataka (npr. brojeva kreditnih ili debitnih kartica, matičnih brojeva, brojeva ličnih karti, vozačkih dozvola...), kao i lozinki drugih korisnika, brojeva telefona, adresa i e-mail adresa...).
• Diskriminacija po bilo kojoj osnovi, a naročito po:
- nacionalnom porijeklu ili identitetu
- vjeroispovijesti
- invaliditetu (psihičkom ili fizičkom)
- starosti
- spolu
- seksualnoj orijentaciji
- rasi ili etničkom porijeklu
- boji kože
- političkom ili drugom uvjerenju
- imovinskom stanju
- kulturi
- jeziku ….
•Zabranjeno je omalovažavanje članova foruma kao i pripadnika drugih naroda, nacija, država, religija kao i pisanje poruka koje postižu nacionalnu i vjersku mržnju.
• Zabranjeno je da ista osoba piše pod različitim imenima (nickovima) tj. kloniranje (pravljenje multi accounta), i da editira poruke sa ciljem potpunog brisanja sadržaja.
• Često pisanje postova koji nemaju veze sa temom i ne doprinose razvoju diskusije, kao i kreiranje tema koje nemaju konkretnu namjenu...
• Višestruko postavljanje poruka/komentara iste ili semantički sličnog sadržaja.
• Pisanje poruka sa velikim brojem smajlića ili dugih riječi, riječi bez značenja, ilustracijama koje nemaju veze sa temom rasprave i sl.
• Postavljanje poruka kojima je cilj stjecanje svađe.
• Grubo skretanje sa teme.
• Klevete, prijetnje i uznemiravanje drugih korisnika foruma.
• Pisanje poruka riječ po riječ ili tzv. chat-ovanje.
• Poruke ne smiju sadržati HTML kod koji jako narušava izgled i strukturu foruma
• Teme i poruke moraju biti u vezi sa forumom i kategorijom pod kojom su objavljene.
• Izrugivanje nad javnim ličnostima, nekadašnjim i aktualnim vladarima i sl. , kao i omalovažavanje i vrijeđanje živih i mrtvih političara ili javnih ličnosti.
• Posredno ili neposredno pozivanje na nasilje, kriminalna i kažnjiva djela, ili podržavanje takvih i sličnih djela u porukama.
• Uveličavanje određenih političkih partija, njihovih lidera ili članova
• Lažno predstavljanje: ukoliko korisnik izabere korisničko ime koje je neprikladno, nepristojno, uvredljivo ili svojim nazivom asocira ili upućuje na javnu porugu i omalovažavanje bilo koje ličnosti, moderatori Tehno - Savijet Foruma zadržavaju pravo da ga, bez prethodnog obavještenja obrišu, obrišu sve poruke korisnika i ukinu mu pristup forumu
• Postavljanje neprikladnih, nepristojnih ili uvredljivih avatara
• Postavljanje bilo kakvih izraza i tekstova koji upućuju na nacionalnu, rasnu, vjersku, seksualnu ili sličnu pripadnost
• Otvaranje već otvorenih tema, tema koje nisu u vezi sa određenim podforumom, tema o drugim korisnicima foruma jer će iste biti zaključane ili izbrisane
• Promocija pornografskih sadržaja ili linkova k njima
• Pisanje poruka isključivo velikim slovima nije poželjno ali je dozvoljeno.
• Slova crvene boje su rezervirana za moderatore (opomene, upozorenja i slične stvari) pa ih ne smiju koristiti obični korisnici.

Nije zabranjena promocija, uključujući posredno ili neposredno reklamiranje firmi, web stranica, štampanih izdanja, pojedinaca, proizvoda, usluga, blogova i sl.

Sadržaj u skladu sa pravilima foruma i sl.

Sve informacije (poruke, teme i sl.) predstavljaju stavove samo njihovih autora, osoba sa kojima Tehno - Savijet Forum nema nikakve veze (osim poruka Administratora).
Objavljivanje informacija sa sajta u nekomercijalne svrhe moguće je samo uz navođenje URL adrese diskusije. Za sve druge vidove distribucije potrebno je imati izričitu dozvolu administratora/moderatora Tehno - Savijet Foruma i/ili autora poruka.
Autorska prava za sadržaj poruke zadržava njihov autor, osim ako nije drugačije naznačeno.
Tehno - Savijet Foruma ne snosi odgovornost za sadržaj poruka bilo da su javno postavljene na forum ili privatno prenesene (privatna poruka/PM).
Sve poruke koje nisu u skladu sa ovim, gore navedenim, pravilima biće obrisane s foruma i povlače sankcioniranje korisnika.

Ova pravila stupaju na snagu od: 17 studenog 2007.godine.


Created by:
Tehno - Savijet Forum Administrator & Moderator Team